SFSAB SkorstensFolket Sverige är originalet
Över 40 lokalavdelningar i Sverige

Stålskorsten för industrin och stora anläggningar

DW FU är vår stålskorsten som är särskilt lämplig för större anläggningar, till exempel inom industrin. Skorstenen har mycket bra prestanda och valmöjligheterna är stora när det gäller dimension och tillbehör.

DW FU 32,5 och DW FU 50 är ett prefabricerat dubbelväggigt skorstenssystem med låsband i rostfritt stål med 32,5 mm isolering eller 50 mm isolering, för inomhus- och utomhusmontage lämpligt att användas till bostäder och industrier, för alla typer av eldstäder. Skorstenen ansluts till eldstad för eldning med de flesta typer av bränslen såsom gas, eldningsolja, pellets, flis, ved, kol och torv.

Toppkvalitet och utmärkt prestanda

DW FU 32,5 och DW FU 50 håller högsta klass rakt igenom, vilket ger utmärkt prestanda. Stålskorstenen är utförd med ett innerrör i syrafast rostfritt stål och en yttermantel i rostfritt stål. Skorstenen bärs upp av yttermanteln. Innerröret kan expandera fritt. Detta innebär att varje del tar upp sin egen expansion och att man inte behöver ta hänsyn till skorstenens längdutvidgning. Yttermanteln är vind- och vattenavvisande. Den lätta konstruktionen gör att skorstenen snabbt kommer upp i arbetstemperatur, vilket bidrar till att man minimerar risken för kondens i skorstenen. De längsgående skarvarna är svetsade både in- och utvändigt för att undvika läckage. Isoleringen är uppbyggd för att förhindra värmebryggor, vilket ger ett jämnt drag med optimal rökgashastighet.

 

 

 

 

Stora valmöjligheter ger skräddarsydd skorsten

DW FU 32,5 och DW FU 50 finns i dimension Ø80 – Ø600 mm innerdiameter och är kompatibla med varandra. Standard är rostfritt utförande, men skorstenen kan också beställas i valfri RAL-färg. Det finns en mängd tillbehör, till exempel T-rör, rörböjar, upphängningsbeslag och takhuvar. Lämplig både för inomhus-och utomhusmontage. Även godkänd för vinkling av installationen samt sotning ovan yttertak genom en sot- och inspektionslucka.

 

Klicka här för att läsa prestandadeklarationen för DW FU 32,5 som PDF.

Klicka här för att läsa prestandadeklarationen för DW FU 50 som PDF.

 

Prislista stålskorsten DW FU.
Klicka på bilden för att läsa som PDF.

Monteringsanvisning stålskorsten DW FU.
Klicka på bilden för att läsa som PDF.

 

Kontakta oss på 031-91 28 00 eller info@skorstensfolket.nu vid frågor eller för att beställa din skorsten!