SFSAB SkorstensFolket Sverige är originalet
Över 40 lokalavdelningar i Sverige

Tilluftsskorsten för rumsluftsoberoende eldstäder

DW AIR är vår tilluftsskorsten i stål. Eldstadens förbränningsluft tas genom skorstenen.

DW AIR är ett prefabricerat dubbelväggigt skorstenssystem med ventilerad yttermantel utan låsband i rostfritt stål med 25 mm isolering för rumsluftsoberoende eldstäder. Förbränningsluften tas genom skorstenen.

Hög kvalitet utan kompromisser

DW AIR är utförd med ett innerrör i syrafast rostfritt stål och en lackerad yttermantel i galvaniserat stål. Skorstenen bärs upp av yttermanteln. Innerröret kan expandera fritt. Detta innebär att varje del tar upp sin egen expansion och att man inte behöver ta hänsyn till skorstenens längdutvidgning. Yttermanteln är vind- och vattenavvisande. Den lätta konstruktionen gör att skorstenen snabbt kommer upp i arbetstemperatur, vilket bidrar till att man minimerar risken för kondens i skorstenen. De längsgående skarvarna är svetsade både in- och utvändigt för att undvika läckage. Isoleringen är uppbyggd för att förhindra värmebryggor, vilket ger ett jämnt drag med optimal rökgashastighet.

 

 

Många tillbehör som ger stora valmöjligheter

DW AIR finns i dimension Ø150 mm innerdiameter och Ø264 mm ytterdiameter. Finns i svart utförande. Övriga RAL-färger går att beställa. Det finns en mängd tillbehör, till exempel rörböjar, upphängningsbeslag och takhuvar.

 

Klicka här för att läsa prestandadeklarationen som PDF.

 

Prislista stålskorsten DW AIR.
Klicka på bilden för att läsa som PDF.

Monteringsanvisning stålskorsten DW AIR.
Klicka på bilden för att läsa som PDF.

Kontakta oss på 031-91 28 00 eller info@skorstensfolket.nu vid frågor eller för att beställa din skorsten!