Både skorsten och tilluftskanal

DW AIR är vår tilluftsskorsten i stål. Eldstadens förbränningsluft tas genom skorstenen.

Ibland är kraven på flexibilitet extra stora. Kanske vill du placera kaminen och skorstenen mitt i rummet utan kontakt med husets ytterväggar. Då är vår CE-märkta tilluftsskorsten DW AIR ett smart alternativ.

DW AIR funktion

Hög kvalitet utan kompromisser

DW AIR är ett prefabricerat dubbelväggigt skorstenssystem med ventilerad yttermantel utan låsband i rostfritt stål med 25 mm isolering för rumsluftsoberoende eldstäder. DW AIR är utförd med ett innerrör i syrafast rostfritt stål och en lackerad yttermantel i galvaniserat stål. Skorstenen bärs upp av yttermanteln medan innerröret kan expandera fritt. Detta innebär att varje del tar upp sin egen expansion och att man inte behöver ta hänsyn till skorstenens längdutvidgning. Yttermanteln är vind- och vattenavvisande.

Den lätta konstruktionen gör att skorstenen snabbt kommer upp i arbetstemperatur, vilket bidrar till att man minimerar risken för kondens i skorstenen. De längsgående skarvarna är svetsade både in- och utvändigt för att undvika läckage. Isoleringen är uppbyggd för att förhindra värmebryggor, vilket ger ett jämnt drag med optimal rökgashastighet.

Många tillbehör som ger stora valmöjligheter

DW AIR finns i dimension Ø150 mm innerdiameter och Ø264 mm ytterdiameter. Svart utförande är standard och övriga RAL-färger går att beställa. Det finns en mängd tillbehör, till exempel rörböjar, upphängningsbeslag och takhuvar.

Vill du veta mer eller beställa?

Välkommen att kontakta oss.

DW AIR tilluftsskorsten