Kalciumsilikatskivor som brandvägg till alla eldstäder

Våra kalciumsilikatskivor ramar in eldstäder och fungerar som en välisolerad brandvägg. Skivorna är enkla att anpassa och bearbeta av hantverkaren och kan monteras direkt på en brännbar vägg.

Det finns flera fördelar med skivor av kalciumsilikat. De är lätta till vikten och enkla att bearbeta, vilket ger smidig och tidseffektiv montering. En kalciumsilikatskiva passar alla typer av eldstäder som har brännbara material i sin närhet.

Mycket hög säkerhet

Kalciumsilikatplattorna tillverkas av vår danska partner Midex, som med stor omsorg utvecklat och testat produkten som brandmur. Plattorna uppfyller brandklass A1, är CE-märkta och innehar Byggproduktcertifikat. De ramar in eldstaden med mycket hög säkerhet.

Enkel att fästa på vägg

En kalciumsilikatskiva kan monteras direkt på en brännbar vägg. Vi rekommenderar applicering med Midex Brandmurslim, kakelfix eller värmebeständigt silikon. Kalciumsilikatskivan kan även fästas som brandvägg med vanlig träskruv (6 x 90 mm).

Dimension

Skivorna erbjuds för närvarande i dimensionen:
1220 x 1000 x 50 mm

Stor frihet för hantverkaren

En kalciumsilikatskiva kan kapas och formas med vanliga standardverktyg såsom fogsvans, sticksåg och kniv. Ytan kan målas eller kaklas, så att inramningen av eldstaden får precis den utformning som hantverkaren och slutkunden önskar.

Vill du veta mer eller beställa?

Välkommen att kontakta oss.

vardagsrum