SFSAB SkorstensFolket Sverige är originalet
Över 40 lokalavdelningar i Sverige

Plåt skorsten - Expo Inox plåtskorsten

Expo Inox. En lätt stålskorsten som är enkel att montera

Vår stålskorsten Expo Inox är ett populärt val. Skorstenen är lätt när det gäller vikt och montage, men är ett tungt och rejält alternativ ur säkerhetssynpunkt. Dessutom är Expo Inox en mycket prisvärd skorsten.

Både innermanteln och yttermanteln tillverkas av syrafast, rostfritt stål med en 25 mm eller 50 mm tjock isolering av mineralull. Skorstenen består av moduler som fogas samman för att sedan säkras med ett låsband. Metoden är beprövat tillförlitlig och ger dig en säker och läckagefri stålskorsten. I utrymmet där eldstaden är uppställd finns också möjlighet att välja en skorstensmodell utan låsband – Expo Extetic.

Flera längder och dimensioner

SkorstensFolkets moduler för Expo Inox finns i flera längder och dimensioner. Längderna startar vid 190 mm. Dessutom erbjuder vi kopplingsstycken till alla eldstäder på marknaden, vilket gör att du kan välja eldstad helt fritt. Modulerna finns i två modeller, en schaktfri modell och en modell som kräver schakt.

Du väljer färg och design

Expo Inox är tillförlitliga stålskorstenar som kan fås med tillbehör såsom T-rör och böjar. Med dina personliga val ger du bostadens inredning ett lyft och du formar också husets utsida. Välj en stålskorsten i runt utförande eller en fyrkantig huv och ta en färg som matchar fasaden och taket. Expo Inox kan fås i vilken färg du vill. Vi lagerför Expo Inox i svart och grått.

Säkerheten betyder allt

Stålskorstenens lätta konstruktion gör att den snabbt kommer upp i rätt temperatur, vilket motverkar kondens och därmed också syraangrepp. Isoleringen mellan inner- och yttermantel gör att du får ett jämnt och bra drag, något som ökar förbränningen och ger en säkrare funktion.

SkorstensFolket lämnar 10 års garanti på våra stålskorstenar Expo Inox. Givetvis är skorstenarna CE-märkta.

Expo Inox SDW 50 och Expo Inox SDW 50 Extetic med 50 mm isolering

 

 

Expo Inox DW 25 och Expo Inox DW 25 Extetic med 25 mm isolering

 

 

 

Expo Inox SW, oisolerad

 

 

 

     expo inox